Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ofiţeri de la Secret Service…

Ofiţeri de la Secret Service la CCCEC

Doi ofiţeri ai Serviciului Secret (Secret Service) al SUA au întreprins, la 21 iulie 2010, o vizită ad-hoc la CCCEC, pentru  a mulţumi autorităţilor şi a face un schimb de informaţii pe marginea deconspirării unei grupări criminale internaţionale, bănuite de spălare de bani.

Agenţii Darren T. White, ataşat regional pe probleme de securitate economică al SS SUA şi Petru Sinculei, investigative specialist al SS, s-au întâlnit cu directorul CCCEC, Viorel Chetraru, procurorul Anticorupţie, Boris Poiată, directorul Direcţiei generale urmărire penală, Igor Mămăligă, şi cu reprezentanţi ai Serviciului prevenire şi combaterea spălării banilor.

Potrivit reprezentanţilor SS, în prezent, în SUA,  este în derulare o anchetă vastă legată de escrocherii de proporţii comise în privinţa cetăţenilor americani, care ar fi fost prejudiciaţi prin intermediul site-urilor „ebay” de către gruparea reţinută de CCCEC. Ei au comunicat că au mai multe plângeri din partea unor persoane care au participat la licitaţii pe Internet şi au fost înşelate. Pînă în prezent, prejudiciul revendicat de acestea se ridică la peste 2 milioane de dolari, iar cifra ar putea să crească pe parcursul anchetei.

Părţile şi-au propus să colaboreze operativ pe acest caz, dar şi pe altele similare care se află în prezent la etapa investigativă.

Săptămîna trecută, CCCEC a reţinut o grupare din 5 persoane, pentru   „spălare de bani”. Doi dintre tineri sunt deja învinuiţi şi se află în arest preventiv în Izolatorul CCCEC, iar trei sunt cercetaţi în stare de libertate.